Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 1 szkl
mąka 2 szkl
cukier puder 3-4 łyżki
jagody 70 dag mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Z mąki, 1/2 szklanki letniej wody i jajka zrobić ciasto i zagnieść je. Rozwałkować na cienki placek, szklanką wycinać kołka. Do rozmrożonych jagód dodać cukier puder i wymieszać. Farsz kłaść na kółka i następnie zlepić je. Pierogi gotować na średnim ogniu, aż do wypłynięcia, a potem kolejne 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.01.2011 06:23
lubie to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak