Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny barszcz z jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały
białe kiełbaski 2
szynka wiejska 100 g
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny barszcz z jajkiem

Zupę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gotować 5 min. Kiełbasę pokroić ukośnie w 2 cm plastry i podsmażyć na suchej patelni. Szynkę pokroić w paseczki, jajko na ćwiartki. Do zupy dodać śmietanę i doprawić pieprzem. Chlebki wydrążyć i podpiec w piekarniku, do gorących wlać żurek, dodać porcje kiełbasy, szynki, ćwiartkę jajka i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 07.12.2011 18:58
pycha
SyMiki 30.09.2011 20:01
pyszny
Naatalia96 21.03.2011 09:31
pycha!!!
Agnieszka_B 10.01.2011 17:09
jak ładnie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak