Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poncz jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
sok jabłkowy 1/2 l
porto 100 ml.
cukier 3 łyżki
cynamon 2 kawałki
anyż
cytryna
cydr 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: poncz jabłkowy

jabłka umyć i z każdego zostawić plaster ze środka a resztę pokroić w kostkę,odłożona jabłka skropić sokiem z cytryny,do rondla wlać sok jabłkowy i porto,dodać cukier,kawałki cynamonu,i anyż,całość pdgrzać mieszając,odstawić z ognia i wlać wino cedrowe i ponownie podgrzać,szklaneczki lub duże kieliszki podgrzać i wlać do nich poncz,udekorować jabłkiem ewentualnie cytryną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.12.2013 16:47
pyszny poncz
Betka 18.12.2012 14:10
mniam mniam rewelacja;)
Ewa111 15.06.2011 11:29
smakuje wyśmienicie
MAR3STA 10.01.2011 19:37
brzmi znakomicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak