Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gorąca czekolada do ponczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1i3/4 l
czekolada w proszku 25 dkg
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
czekolada gorzka
kardamon do mielony

Przepis i sposób przygotowania na: gorąca czekolada do ponczu

do rondla wlać mleko i zagotować dodać czekoladę w proszku i dokładnie wymieszać,całość przyprawić kardamonem i cynamonem,czekoladę zetrzeć na tarce,4 filiżanki lekko podgrzać i wlać do nich czekoladę posypać startą czekoladą i od razu podawać najlepiej z ponczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 02.12.2013 08:53
musi być dobra
Wafelek2601 16.03.2013 08:44
Bardzo dobra
Angelika10 04.09.2012 00:35
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak