Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie prowansalskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
olej roślinny 1 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie prowansalskiej

Olej wymieszać z ziołami, posztkowaną cebulą, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Karkówkę natrzeć marynatą i najlepiej zostawić na całą noc zostawić zanurzoną w marynacie w chłodnym miejscu. Piec ok 1,5h w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 10.01.2011 16:30
na sam widok ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak