Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w zalewie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1-2 kg
czosnek 2
olej 4 łyżki
pieprz
ziarenka smaku 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
cebula 2
ocet 3 łyżki
cukier 1 łyżka
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w zalewie

Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Wino, ocet, warzywa i przyprawy zagotować. Szynkę natrzeć czosnkiem, a następnie zalać gorącą zalewą. Ostudzić. Marynować w lodówce przez 48h przewracając 2 razy. Wyjąć z zalewy, włożyć do naczynia do zapiekania, oprószyć pieprzem, skropić olejem. Piec pod przykryciem od 1,5-2h 2 w temp 180⁰C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 19.06.2011 00:11
pyszna
matii6 17.01.2011 19:20
bardzo dobra,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak