Sposób przygotowania

ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko,jedną cebulę posiekać,paprykę pokroić w kostkę,po 5 min,gotowania do ryżu dodać cebulę i paprykę,na koniec pomidory wymieszać i dusić aż ryż się ugotuje,doprawić,mięso pokroić w kostkę i nadziać na 8 patyków do szaszłyka,smażyć przez 10min.na mocno rozgrzanej oliwie aż się zrumienią,przyprawić solą i świeżo zmelonym pieprzem oraz papryką,czosnek przecisnąć przez praskę,drugą cebulę i natkę pietruszki posiekać i połączyć z twarogiem,przyprawić solą i pieprzem i nałożyć porcje dipu do 4 miseczek,na 4 talerzeprzełożyć ryż i po 2 szaszłyki,dip podawać osobno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pycha, bardzo podoba mi się ten przepis i muszę go koniecznie wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !