Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z kolorową jarską potrawką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,6 kg.
cebula 2 szt.
twaróg 1 kost.
papryka żółta 1 szt.
ryż 1 szkl.
oliwa 3 łyżki
pomidory w zalewie pomidorowej 40 dkg
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z kolorową jarską potrawką

ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko,jedną cebulę posiekać,paprykę pokroić w kostkę,po 5 min,gotowania do ryżu dodać cebulę i paprykę,na koniec pomidory wymieszać i dusić aż ryż się ugotuje,doprawić,mięso pokroić w kostkę i nadziać na 8 patyków do szaszłyka,smażyć przez 10min.na mocno rozgrzanej oliwie aż się zrumienią,przyprawić solą i świeżo zmelonym pieprzem oraz papryką,czosnek przecisnąć przez praskę,drugą cebulę i natkę pietruszki posiekać i połączyć z twarogiem,przyprawić solą i pieprzem i nałożyć porcje dipu do 4 miseczek,na 4 talerzeprzełożyć ryż i po 2 szaszłyki,dip podawać osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2014 17:17
Muszą być smaczne.
Wafelek2601 12.12.2012 00:50
Bardzo dobre
Ewelina38 24.04.2011 22:38
pycha, bardzo podoba mi się ten przepis i muszę go koniecznie wypróbować
Monika193
Monika193 08.02.2011 09:42
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak