Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łodygi selera 1/2 kg
ziemniaki małe 10 szt
pomidor 3 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz 1 do smaku
masło 1
włoszczyzna mrożona 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zielona zupa

Łodygi selera oczyścić ze skóry, drobno pokroić, dodać włoszczyznę dusić około 5 minut na maśle, zalać wrzątkiem gotować 15 minut, dodać pokrojone w paski ziemniaki, gotować do miękkości warzyw na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w plastry i ułożyć w talerzach, zalać zupą, na wierzchy posypać koperek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.11.2011 23:35
coś dla smakoszy selera ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak