Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z sosem budyniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 łyżka
śmietana 12% 200 ml
cukier 1 łyżka
mleko 3 łyżki
biały ser 250 g
żółtko jajek
cukier 1/2 szkl.
rodzynki 50 g
mąka 250 g
woda 0,5 szkl.
olej 1-2 łyżki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z sosem budyniowym

Farsz serowy: ser utrzeć z cukrem, żółtkiem i dwiema łyżeczkami proszku budyniowego. Dodać rodzynki.
Ciasto pierogowe: ciasto zagnieść i rozwałkować. Wycinać szklanką krążki, nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi. Gotować w lekko posolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia. Podawać z sosem budyniowym.
Sos budyniowy: zagotować śmietankę z cukrem i dodać rozprowadzony w mleku budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.08.2011 23:45
pychotka
Naatalia96 18.03.2011 16:40
superr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak