Sposób przygotowania

CIASTO:
Margarynę wysiekać z mąką i cukrem, dodać żółtka, zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i upiec dwa placki osobno.
MASA I:
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, dusić , dodać kwasek, a kiedy będą miękkie dodać cukier i dusić, aż się cukier rozpuści.
MASA II:
Orzechy zemleć lub drobno posiekać, sparzyć gorącym mlekiem, ostudzić, utrzeć masło z cukrem pudrem na puch, dodawać po trochu orzechy,
Na pierwszy placek położyć ciepłą masę jabłkowa, przykryć drugim, lekko docisnąć, na wierzch wyłożyć masę orzechową,
polać gotowa polewą czekoladowa lub zrobioną ( 7 łyżek wody, 7 łyżek cukru, 2 łyżki kakao i 1/4 margaryny- rozpuścić, nie gotować)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !