Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 3 łyżki
żółtko surowe 3 szt
szczypiorek 1 pęczek
koperek 1 pęczek
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz 1 do smaku
czosnek 2 ząbki
twaróg 30 (półtłusty)
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki nadziewane

Twaróg połaczyć z żółtkami, oliwą i śmietaną, dodać koperek i czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórki ze skórką przecinamy wzdłuż, wyciąć gniazda nasienne, wypełnić nadzieniem, wierzch posypać grubą warstwą szczypiorku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak