Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młoda kalarepka 1 kg
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
koperek 1 pęczek
cukier 4 łyżeczki
sól i pieprz 1
olej ryżowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka duszona

Kalarepkę oczyścić i pokroić w kostkę, młode listki posiekać, wrzucić do zagotowanego mleka z dodatkiem cukru i soli, dodać olej.
Dusić na małym ogniu aż zmięknie. Dodać mąkę, śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany koperek.

Idealna jako dodatek do dań głównych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak