Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paski. Przyprawić je do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę po obraniu posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dołożyć mięso, wlać 600 ml wody i poddusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę rozmieszać z wodą i śmietaną, zawiesinę wlać do sosu z mięsem i gotować jeszcze 5- 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię wołowinkę z dużą ilością cebuli:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna propozycja na pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !