Sposób przygotowania

Kaczkę najpierw płuczemy i suszymy , następnie nacieramy całą solą ,pieprzem , majerankiem i odstawiamy na 2 godziny. W między czasie możemy zająć się czymś innym . Jabłka kroimy na ćwiartki albo mniejsze kawałki jak kto woli, posypujemy je cukrem i majerankiem. Bardzo mało. Kaczkę nadziewamy jabłkami i pieczemy 80 minut w 180 st. , polewając sosem . 20 minut przed końcem na kaczkę nakładamy jabłka i borówki .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniammm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !