Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana kaczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1
Majeranek suszony Prymat
cukier
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
borówki 2 łyżki smażone
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kaczka

Kaczkę najpierw płuczemy i suszymy , następnie nacieramy całą solą ,pieprzem , majerankiem i odstawiamy na 2 godziny. W między czasie możemy zająć się czymś innym . Jabłka kroimy na ćwiartki albo mniejsze kawałki jak kto woli, posypujemy je cukrem i majerankiem. Bardzo mało. Kaczkę nadziewamy jabłkami i pieczemy 80 minut w 180 st. , polewając sosem . 20 minut przed końcem na kaczkę nakładamy jabłka i borówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 03.06.2012 11:08
pychota
Anna152 28.02.2012 15:25
mniammm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak