Sposób przygotowania

Podgrzewamy mleko do 40 stopni i dodajemy cukier i drożdże. Czekamy 10 minut. W między czasie wsypujemy do garnka mąkę, przyprawy, wlewamy olej koniecznie słonecznikowy i mleko z drożdżami.

Wyrabiamy ciasto i jeśli będzie się kleić dosypujemy mąkę aż przestanie.

W między czasie nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.

Ciasto wałkujemy i kroimy parówki na pół by były mniejsze.

Wykrawamy tyle kawałków ciasta ile parówek.

Następnie oklejamy parówki szczelnie i układamy na blacie, koniecznie wcześniej kładziemy papier do pieczenia to się nie przypala.

Można podawać z sosem ketchup, lub barbeque

Pieczemy 15 minut, obracając co kilka minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !