Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kiełbaski w cieście z czarnuszką i kminkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

berlinki 300 gram
mąka pszenna 2 szklanki
drożdże 50 gram
cól 1/4 łyżeczki
olej 1/3 szklanki
mleko 2/3 szklanki
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżka
kminek Prymat 1/4 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kiełbaski w cieście z czarnuszką i kminkiem

Podgrzewamy mleko do 40 stopni i dodajemy cukier i drożdże. Czekamy 10 minut. W między czasie wsypujemy do garnka mąkę, przyprawy, wlewamy olej koniecznie słonecznikowy i mleko z drożdżami.

Wyrabiamy ciasto i jeśli będzie się kleić dosypujemy mąkę aż przestanie.

W między czasie nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.

Ciasto wałkujemy i kroimy parówki na pół by były mniejsze.

Wykrawamy tyle kawałków ciasta ile parówek.

Następnie oklejamy parówki szczelnie i układamy na blacie, koniecznie wcześniej kładziemy papier do pieczenia to się nie przypala.

Można podawać z sosem ketchup, lub barbeque

Pieczemy 15 minut, obracając co kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.04.2012 07:46
mniam
Tomek13 27.04.2011 13:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak