Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bakłażany.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
olej 1/2 szkl
sól do smaku
papryka mielona do smaku
rozmaryn wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bakłażany.

Bakłażany umyć i osuszyć.Ostrym nożem naciąć wzdłuż tak aby powstały 4 plastry nie rozcinając do końca,posolić i odstawić żeby puściły sok.

Cebulę pokroić w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na rozgrzanym oleju.Pomidory odsączyć z zalewy dodać do cebuli i dodać suchy lub świeży rozmaryn - chwilę dusić - przyprawić na ostro.Farszem nadziać bakłażany /czyli wkładać pomiędzy
plastry/ włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 15 minut w tem ok.180 stopni.
Po upieczeniu przybrać rozmarynem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.03.2014 08:24
muszę spróbować .:0
anemon 27.03.2013 21:56
Świetny pomysł na letni obiad.
Motorek 07.03.2013 09:09
Muszą być pyszne
caralajna 01.10.2012 10:23
lubię takie
Mariusz10 19.05.2012 22:44
podoba mi się taki przepis
barbara11561 18.03.2011 17:38
Bardzo lubię cukinię
misia53 03.02.2011 20:05
Podobnie cukinię robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak