Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pieczarki 15 dag
oliwki 10 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
seler 2 plasterki
rzodkiewki 1 pęczek mały
pierś z indyka pieczona dag
papryka czerwona 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem

Upieczoną pierś z indyka pokroić w paseczki lub kostkę. Pieczarki, marchew, selera ugotować w lekko osolonej wodzie. Pieczarki po umyciu pokroić w kostkę, podobnie paprykę. Marchew obrać i pokroić w słupki, selera i rzodkiewki zetrzeć na jarzynówce. Oliwki pokroić w ćwiartki. Cebulę posiekać. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.01.2013 22:50
super
pioge7 28.03.2011 16:46
musi być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak