Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z drożdżami, ciepłym mlekiem oraz cukrem. Wbij 1 jajko. Dodaj masło i zagnieć ciasto. Odstaw na godz do wyrośnięcia. W tym czasie oczyść kapustę, wytnij głąb, a liście poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj kapustę, podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości. Resztę jajek ugotuj na twardo. Odcedź, obierz i posiekaj. Kapustę przestudź. Wymieszaj z jajkami i przypraw. Ciasto rozwałkuj. wytnij 18 kwadratów i gwiazdek. Na środek każdego kwadratu nałóż farsz. Rogi zawiń do góry, zlep i przyklej gwiazdki. Paszteciki posmaruj roztrzepanymi żółtkami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180⁰C. Piecz przez 30 min.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    aż robię się głodna patrząc na takie pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    mniam, mniam, mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne,zjadło by się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !