Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z surimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 szklanka
paluszki surimi 5 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
pomidor 1 szt
majonez 2 łyżki
keczup 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
imbir do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
koperek 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z surimi

Do miski z ugotowanym ryżem dodałam pokrojone na kawałki surimi, odcedzony groszek i pokrojonego w kostkę pomidora bez pestek. Doprawiłam to solą, pieprzem ziołowym i imbirem. Z majonezu, keczupu i jogurtu zrobiłam sos, wymieszałam ze wszystkim i wstawiłam na 20 min do lodówki, żeby się \"przegryzło\". Przed podaniem posypałam posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.01.2012 12:56
spróbuję
owca441 19.08.2011 19:50
może sie skuszę
Edyta38 28.07.2011 19:52
uwielbiam
Izabela/bella81 08.02.2011 09:55
pyszna jest!
ewasylwia 17.01.2011 15:21
pyszne
pacpaw 11.01.2011 20:46
więc mnie przekonałaś. wypróbuję :o)
Grażyna13 11.01.2011 17:27
Nie, zlewa sie ze smakiem reszty.
pacpaw 11.01.2011 15:35
jakoś osobiście nie przepadam za surimi. W tej sałatce ich smak jest mocno wyczulany?
alaaa 10.01.2011 18:49
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak