Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z kiełbasa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1
cebula
śmietana
Majeranek suszony Prymat
żurek 1 opakowanie
boczek 10 surowy bez kości
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z kiełbasa

kiełbasę obrac pokroić w plasterki,wrzucic do garnka z wodą gotować 10 minut.Boczek pokroić w kostkę wysmażyc na skwarki.Żurek rozrobić wlać do garnka,zamieszać,dodać boczek.Cebule podsmażyć na tłuszczu z boczku,dodać do garnka,wsypać 1/2 łyżeczki majeranku gotować 5 minut wyłączyc.Podbić śmietaną,dodać ugotowane jajka,pokrojone w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 02.06.2012 16:18
pyszny,bardzo lubię
Dorian 01.04.2012 11:54
super przepis, niebawem sie przyda
Tatli 25.03.2012 14:27
miam, jeszcze chleb i pychotka
Margo1 18.03.2012 22:01
apetyczny
krokodyl 13.03.2012 08:16
dobry żurek
Norgiusz 09.03.2012 12:07
mniam
Tika4444 06.01.2012 12:03
pyszny
Wojt@s
Wojt@s 27.11.2011 21:00
smaczne
joanna77 02.10.2011 21:01
super
Iwona51
Iwona51 27.08.2011 09:39
uwielbiam żurek
Dorota59 22.04.2011 18:04
też taki robię-jest pyszny
joanna77 20.04.2011 14:56
pychotka
Ania67 21.03.2011 07:35
oj- pyszna sprawa taki żurek
IZABELA29 10.03.2011 10:12
cała rodzinka za nim przepada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak