Sposób przygotowania

Nie wysoki garnek napełniamy go do połowy zagotować tą wodę potem zmniejszyć ogień .Żółtka wlewamy do metalowej miseczki i ubijamy mikserem dodając cukier . Potem ustawić na garnku z wrzącą wodą , tylko pamiętajmy aby miska nie była zanurzona i powoli wlewamy wino , energicznie ubijamy . Gdy rozrzedzona piana znowu nabierze jak zauważymy puszystości i gęstości wtedy zdjąć miseczkę z ognia , jeszcze spróbujmy zmiksować 2 minuty i gotowe. Ten deserek możemy podać na zimno lub ciepło , możemy go użyć jak np. zrobimy sobie w domu galaretkę .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !