Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Zabaione

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 6
cukier 6 łyżek
wino 225 ml (marsala)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Zabaione

Nie wysoki garnek napełniamy go do połowy zagotować tą wodę potem zmniejszyć ogień .Żółtka wlewamy do metalowej miseczki i ubijamy mikserem dodając cukier . Potem ustawić na garnku z wrzącą wodą , tylko pamiętajmy aby miska nie była zanurzona i powoli wlewamy wino , energicznie ubijamy . Gdy rozrzedzona piana znowu nabierze jak zauważymy puszystości i gęstości wtedy zdjąć miseczkę z ognia , jeszcze spróbujmy zmiksować 2 minuty i gotowe. Ten deserek możemy podać na zimno lub ciepło , możemy go użyć jak np. zrobimy sobie w domu galaretkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 02.06.2012 21:43
super
magmonika1995 02.06.2012 21:43
super
ElizaT 09.03.2011 09:11
extra
aginaa 18.01.2011 18:33
pyszne
RenataZ-et 10.01.2011 11:43
Pycha deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak