Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy przysmak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 50 dag
mleko 1 szklanka
miód 1\\2 szklanki
bakalie
skórka z pomarańczy lub limonki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy przysmak

Mak przepłukać następnie odsączyć , zalać wrzącym mlekiem i gotować 30 minut. Odsączyć . Miód rozpuszczamy i połączyć z makiem. Bakalie musimy rozdrobnić , połączyć i wymieszać z makiem , miodem i wstawić do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 22.07.2011 21:48
mniam mniam
m1monika 13.06.2011 21:06
to coś dla mnie
ElizaT 09.03.2011 09:07
pewnie pycha
aginaa 18.01.2011 18:33
mniam mniam
RenataZ-et 10.01.2011 11:47
Pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak