Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie w wersji mini

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
margaryna 10dag
jajko 5
żółtko jajek 3
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy
mleko 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie w wersji mini

Zagotować 1 szklankę wody , do wody dodać margarynę i szczyptę soli, potem wsypać mąkę pszenną i szybko i energicznie mieszać , następnie musimy zacząć miksować , dodając po jajku po kolei. Ciasto przełożyć do szprycki i wyciskać na blaszkę . Pieczemy w 200 st. przez 15 minut.Potem przekładamy na papier i niech sobie stygną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 21.04.2012 17:48
fajne
babcia
babcia 21.04.2012 17:48
fajne
Magdalena/26Mooi 19.01.2011 16:28
z pewnością wyśmienite;)
Jolanta_P-S 17.01.2011 17:25
fajne
aguus 11.01.2011 14:24
pyszności
RenataZ-et 10.01.2011 11:47
maxi przyjemność w jedzeniu :)
Misiek1 10.01.2011 09:56
mini pyszności - super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak