Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
cebula 1 szt.
włoszczyzna 1 opakowanie
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
smietana 18% 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron kółeczka
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Obrać pieczarki, zagotować 1,5 litra wody, włożyć do niej obraną i pokrojoną na kawałki włoszczyznę. Dodać przyprawy i kostkę rosołową, ugotować. Cebulę drobno posiekać, pieczarki pokroić w paski. W rondelku rozgrzać masło, obsmażyć cebulkę na złoty kolor, dodać pieczarki i dusić ok. 20 minut. Gdyby za dużo wody odparowało to można trochę dolać wody. Wrzucić pieczarki z cebulą do wywaru, posolić i dodać pieprz. Dodać do zupy śmietanę wymieszaną z mąką i niewielką ilością zimnej wody i rozprowadzić w zupie. Do zupy wrzucić ugotowany makaron i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 30.07.2011 20:44
lubię zupę pieczarkową:)
klaklak 01.05.2011 12:41
lubię pieczarki w każdej postaci
Sylwia88 10.01.2011 09:10
super
Małgorzata113 10.01.2011 08:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak