Sposób przygotowania

Smalec topimy, dodajemy miód, studzimy. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wymieszaną łączymy z miodem, dodajemy przyprawę piernikową oraz posiekane orzechy, dolewamy rum, zagniatamy ciasto, wałkujemy (ok. 10 mm). Wykrajamy foremką pierniczki. Ciastka przekładamy na posmarowaną blachę, smarujemy pędzelkiem co jakiś czas zanurzonym w wodzie. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu ciastka można polać lukrem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Bardzo dobry przepis!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super pierniczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super lubię na miodzie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !