Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z galaretkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru 1 szkl
mąki 1 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
róznokolorowe galaretki 4
mleko 1/2 litra
kostka margaryny
posypka kolorowa
Krem: karpatka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z galaretkami

Rozpuścić galaretki w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu, pozostawić do zastygnięcia.

Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 40 min w temp. ok.160-180 C. Wystudzony przekroić na pół.

Zastygnięte galaretki pokroić w kostki.

Krem przygotować wg przep. na opakowaniu. Zostawić odrobinę na wierzch, do reszty dodać kostki galaretki.

Na biszkopt wyłożyć krem, przykryć drugim biszkopte, posmarować resztą kremu, posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 21.04.2011 09:11
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak