Sposób przygotowania

Rozpuścić galaretki w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu, pozostawić do zastygnięcia.

Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 40 min w temp. ok.160-180 C. Wystudzony przekroić na pół.

Zastygnięte galaretki pokroić w kostki.

Krem przygotować wg przep. na opakowaniu. Zostawić odrobinę na wierzch, do reszty dodać kostki galaretki.

Na biszkopt wyłożyć krem, przykryć drugim biszkopte, posmarować resztą kremu, posypać posypką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !