Sposób przygotowania

Jeżeli mamy krewetki mrożone to rozmrażamy, można np. polać je w tym celu wrzącą wodą. Następnie przekładamy je do garnka z 50 ml. wody i gotujemy do czasu jej odparowania. Awokado myjemy, przekrajamy, wyjmujemy pestki, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Na talerzu układamy umytą, osuszoną, porwaną sałatę, awokado, posypujemy to krewetkami. Śmietanę mieszamy z ketchupem, dodajemy wyciśnięty czosnek, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy. Sosem polewamy sałatkę. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ciekawa do wypróbowania, tylko co robimy z tymi krewetkami?
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Musisz je ugotować, ja gotowałam ok. 7 min. Jak woda nie wyparuje, to po prostu ją odlej. Krewetki dodajesz do reszty i polewasz sosem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    \"SAŁATKA KREWETKOWA Z AWOKADO\"

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !