Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

USZKA Z GRZYBAMI

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
sól
jajko 1
cebula 1
masło 2 łyżki
grzyby suszone 150 g.

Przepis i sposób przygotowania na: USZKA Z GRZYBAMI

Grzyby moczymy w wodzie ok. 2 h. Gotujemy w tej samej wodzie do miękkości. Studzimy, kroimy na drobno. Cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby, farsz doprawiamy. Studzimy.

Z mąki, jajka, soli oraz odrobiny wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, kroimy na kwadraty. Na kawałki ciasta nakładamy farsz, lepimy uszka. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy do barszczu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.01.2011 18:55
pyszne s ą
Monika193
Monika193 21.01.2011 16:53
domowe są najlepsze
MAR3STA 21.01.2011 15:58
moje ulubione!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak