Sposób przygotowania

Smalec i miód rozpuścić razem, przestudzić, dolać spirytus i dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać przyprawę do piernika, olejek, kakao i zagnieść ciasto. Rozwałkować i powycinać pierniczki. Można w nich mniejszymi foremkami powycinać różne wzory. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Dekorować kolorowym lukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nigdy nie robiłam pierniczków, będę musiała spróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja też nie robiłam takich na choinke
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    urocze
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jakie fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    piekne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    rewelacyjny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !