Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

półsłodka czekolada 40g
syrop kukurydziany 3 łyżki
woda 2 łyżki
cukier waniliowy 1/4 łyżeczki
śmietanka 1 szklanka
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada po francusku

Roztopić czekoladę w naczyniu do gotowania na parze. Wlać syrop kukurydziany i wodę: dodać wanilię. Podgrzać w rondelku śmietankę i mleko. Mieszając trzepaczką, wlać do czekolady. Podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 17.09.2011 11:31
pycha
marcia71 17.09.2011 11:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak