Sposób przygotowania

Białe części porów pokroić w plastry. Przelać wrzątkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,przełożyć pory, posypać solą i pieprzem.
Przygotować sos: masło rozpuścić na patelni, dodac mąkę i mieszając dodać mleko i śmietanę, po chwili zdjąć z ognia, włożyć żółtko i rozprowadzić je w sosie. Zalać pory, sos posypać solą, pieprzem, serem i papryką. Piec 20 minut w temp/ 180 stopni. Podawać do wołowiny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super napewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !