Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vol- au- vent z farszem łososiowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
łosoś wędzony 200 g
cebula 1 szt
ogórek konserwowy 2 szt
sól do smaku
ser biały 200 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Vol- au- vent z farszem łososiowym

Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 4 mlm i wyciąć szklanka kółka. w połowie kółek wyciąć kieliszkiem dziurki. Nałożyć na pełne kółko kółko wycięte lub dwa kółka wycięte jeśli chcemy, żeby przystawka była większa i docisnąć. Upiec w temperaturze 200 stopni( ok 15 minut). Łososia posiekać i wymieszać z chudym twarożkiem oraz bardzo drobno posiekana cebulką oraz ogórkiem. Posolić do smaku, popieprzyć. Upieczone ciasto ostudzić i faszerować pastą łososiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.02.2014 20:41
rewelacyjne pysznosci
caralajna 01.12.2012 10:46
robi wrażenie
paula99926 09.11.2012 18:34
coż za wspaniałości
paula99926 09.11.2012 18:34
coż za wspaniałości
matii6 27.05.2011 20:36
znakomite
pacpaw 10.01.2011 22:12
świetne. a jak po polsku to się wymawia :o)
Agnieszka_B 09.01.2011 21:00
bardzo mi się ten pomysł podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak