Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 30 dkg
grejpfrut 1/2 sztuki
banan 1 sztuka
majonez 250 ml
sok z cytryny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
jogurt naturalny 125 ml
liście sałaty
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i owocami

Rybę pokroić na kawałki. Banan pokroić w plastry, skropić sokiem cytrynowym. Grejpfrut podzielić na cząstki. Jajka pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku. Sałatą wyłożyć salaterkę. Tuńczyka wymieszać z grejpfrutem, jajkami oraz bananem. Wymieszać. Ułożyć na liściach sałaty, polać sosem, posypać papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 21.09.2011 10:00
ciekawe
Iwona51
Iwona51 10.01.2011 00:23
pyszne
rosik93 09.01.2011 23:54
mniam
halina17 09.01.2011 20:45
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak