Sposób przygotowania

Pomarańcze dokładnie myjemy (warto dokładnie wyszorować szczoteczką), osuszamy, ścieramy na drobnej tarce skórkę. Owoce obieramy z pozostałej, zbędnej skóry, a miąższ miksujemy, przecieramy przez sito. Kremówkę ubijamy z cukrem oraz przetartą skórką, dodajemy wino i owoce. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą śmietanową. Mus przekładamy do pucharków, wstawiamy do lodówki na minimum 3 h. Przed konsumpcją posypujemy deser gorzką, startą czekoladą. Dekorujemy owocami. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajny!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    Lubię smak pomarańczy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !