Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 1/2 główki
pomidor 2 sztuki
harissa w paście 1 łyżeczka
świeże zioła
pieprz do smaku
sól do smaku
olej kilka łyżek
ryż ugotowany 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany

Bakłażany roimy na połówki, wybieramy miąższ, solimy i odstawiamy na pół godziny. Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dorzucamy mięso mielone, wyciśnięty czosnek, pokrojone drobno pomidory oraz miąższ z bakłażana i ugotowany ryż. Podsmażamy, dodajemy zioła i harissę, oraz sól i pieprz do smaku. Nadziewamy farszem bakłażany, zapiekamy w naczyniu żaroodpornym przez ok. pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.09.2011 00:19
super
Iwona51
Iwona51 15.07.2011 09:20
smaczny
RenataZ-et 18.01.2011 11:48
Super są takie faszerowane warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak