Sposób przygotowania

Bakłażany roimy na połówki, wybieramy miąższ, solimy i odstawiamy na pół godziny. Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dorzucamy mięso mielone, wyciśnięty czosnek, pokrojone drobno pomidory oraz miąższ z bakłażana i ugotowany ryż. Podsmażamy, dodajemy zioła i harissę, oraz sól i pieprz do smaku. Nadziewamy farszem bakłażany, zapiekamy w naczyniu żaroodpornym przez ok. pół godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super są takie faszerowane warzywa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !