Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt piaskowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt piaskowy

Składniki:
pół szklanki maki pszennej
pół szklanki maki ziemniaczanej
25 dag cukru
4 jaja
paczka proszku do pieczenia-mała
paczka cukru waniliowego

Wykonanie:
Żółtka utrzeć do białości z cukrem. Ucierając dodawać obie mąki z proszkiem. Ubić na sztywno piane z białek i lekko wymieszać z masą. Wylać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.03.2012 12:10
super
Krzysztof42 19.12.2011 14:48
super
Krzysztof42 19.12.2011 14:47
super
Krzysztof42 19.12.2011 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak