Sposób przygotowania

Białka ubić na pianę z połową cukru i solą. Żółtka z resztę cukru zmiksować, dolać olej, jogurt. Wsypać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę i delikatnie wymieszać. Budyń ugotować na mleku z masłem. Lekko ostudzić. Do wysmarowanej masłem foremki- keksówki lub dwóch małych keksówek wlać połowę ciasta, na to łyżką nałożyć masę budyniowa i zalać drugą połową ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapomniałam o jajkach w składnikach:) Powinno być 3 sztuki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda na smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    super deser, pięknie się prezentuje i ze składników wynika że świetnie smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo apetycznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    już jest w zeszycie z przepisami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Pyszne!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smacznie wygląda ten placuszek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    wyśmienite
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciasto wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_mc

    pięknie wygląda
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !