Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
mąka 2,5 szklanki
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
mleko 2% 300 mililitrów
masło 75 gramów
budyń malinowy 1 sztuka
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym

Białka ubić na pianę z połową cukru i solą. Żółtka z resztę cukru zmiksować, dolać olej oraz jogurt. Wsypać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę i delikatnie wymieszać.

Budyń* ugotować na mleku z masłem. Lekko ostudzić.

Do wysmarowanej masłem  keksówki, lub dwóch małych keksówek, wlać połowę ciasta, na to łyżką nałożyć masę budyniowa i zalać drugą połową ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

 

*budyń z cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 02.10.2013 09:32
pyszne ciacho
sylwia_mc 30.09.2013 09:30
pięknie wygląda
Mysiunia 06.10.2012 13:05
ciasto wygląda bardzo apetycznie :)
fictor123 27.06.2012 09:45
wyśmienite
Ewelina38 29.05.2012 21:47
bardzo smacznie wygląda ten placuszek
jeanette_v 15.05.2012 11:48
Pyszne!.
tomek18 18.02.2012 12:43
już jest w zeszycie z przepisami:)
iziona 31.01.2012 07:57
Bardzo apetycznie wyglada
Małgorzata77 20.07.2011 08:31
super deser, pięknie się prezentuje i ze składników wynika że świetnie smakuje
Natalia/tubisiek 31.05.2011 22:13
wygląda na smaczne :)
Anna169Hosz 09.01.2011 19:06
Zapomniałam o jajkach w składnikach:) Powinno być 3 sztuki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak