Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mikrofalowe grzanki z serem camembert i czarnymi oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb kromki
camembert
kiełbasa wiejska
czarne oliwki
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Mikrofalowe grzanki z serem camembert i czarnymi oliwkami

Na kromki chleba wkrawamy obraną kiełbasę wiejską. Jej plasterki staramy się rozłożyć równomiernie. Oliwki (najlepsze są \"duże\", kupowane na wagę, nie ze słoika!) drylujemy i połówki układamy wśród plasterków kiełbasy. Na wierzch kładziemy świeży ser camembert (świeżość sera oznacza co najmniej 18 dni do końca daty przydatności), chyba, że komuś nie przeszkadza wyrazisty smak sera, to może dać starszy.
Wkładamy do mikrofali i podgrzewamy około minutę przy mocy 700W. Dla niższych mocy - dłużej.
Podajemy z keczupem pikantnym lub czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 20.05.2012 18:42
pyszne:)
gosia561 02.01.2012 19:00
muszę wypróbować na szybko
Edyta31 02.11.2011 23:50
superowskie
Neetka90 09.09.2011 15:40
super
Magdalena80 03.09.2011 20:09
rewelacja
kejt2 17.08.2011 19:11
Fajne
angelika14 17.05.2011 18:02
pychota
daria899 01.03.2011 09:52
swietne
iwona332 12.02.2011 11:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak