Sposób przygotowania

Wodę należy zagotować( można z kostką bulionową lub ugotować wywar na kości). Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu. Po 15 minutach gotowania dodać brukselkę. Gotować do momentu, gdy brukselka będzie miękka. Część brukselki wyłowić z zupy i zmiksować blenderem. Zmiksowaną brukselkę dodać do zupy. Zupę zaprawić pod koniec gotowania śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zupka wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię brukselkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !