Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rizogalo

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż szklanka
mleko 2 l
wody 4 szkl
cukier 2 szkl
mąka 4 łyżki
wanilia 2 laski
żółtko jajek 4 szt
cynamon Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rizogalo

Ruż ugotować w osolonej wodze ,gdy zacznie pęcznieć dolać mleko ,gożdziki i dalej gotować ,do schłodzonej masy dodawać stopniowo cukier i mąkę.Pod koniec szybko mieszając dorzucić żółtka i nasiona wyjęte ze srodka lasek wanilii>Deser podawac lekko schłodzony i oprószony cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 06.04.2011 23:27
pycha
iga2 09.01.2011 19:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak