Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podłużne bułeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
drożdże 5 dag
mleko 1 szklanka
oliwa 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Podłużne bułeczki

Do miski wsypać cukier, dodać drożdże, rozetrzeć. Następnie wlać ciepłe mleko, oliwę i wymieszać. Wsypać mąkę, dodać sól i wyrobić ciasto za pomocą miksera. Miksować tak długo aż ciasto będzie odstawać od miski. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić go na ok 15 kawałków i formować podłużne bułeczki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, przykryć ściereczką i zostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 220 stopni i piec około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 28.10.2013 17:07
ale fajne bułeczki!
olkaaa 02.07.2013 07:39
bardzo fajne
Katarzyna59 17.06.2012 09:22
smaczne
Iwusia 27.02.2012 23:11
wyglądają wspaniale i pewno tak samo wspaniale smakują
romanrafal
romanrafal 19.02.2012 08:52
świetne
Angelika10 16.09.2011 22:05
Lubie takie
Monika193
Monika193 18.02.2011 17:08
uwielbiam takie bułeczki na śniadannie
Iwona51
Iwona51 21.01.2011 15:57
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak