Sposób przygotowania

Do miski wsypać cukier, dodać drożdże, rozetrzeć. Następnie wlać ciepłe mleko, oliwę i wymieszać. Wsypać mąkę, dodać sól i wyrobić ciasto za pomocą miksera. Miksować tak długo aż ciasto będzie odstawać od miski. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić go na ok 15 kawałków i formować podłużne bułeczki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, przykryć ściereczką i zostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 220 stopni i piec około 10 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie bułeczki na śniadannie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Lubie takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają wspaniale i pewno tak samo wspaniale smakują
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ale fajne bułeczki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !