Sposób przygotowania

Piwo podgrzać i połowę wymieszać z cukrem oraz drożdżami, do drugiej miski wsypać mąkę sól. Gdy drożdże i cukier się rozpuszczą dolać resztę ciepłego piwa oraz rozpuszczone masło. Wlać wszystko do mąki i zagnieść ciasto - dobrze wyrobić ok 4 - 5 minut. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić no ok 1 godzinkę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść i włożyć do posmarowanej formy - odstawić do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do 200 C i wstawić ciasto piec ok 20 minut do zbrązowienia skórki - wyjąć i przestudzić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !