Sposób przygotowania

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia wymieszać na stolnicy. Dodać masło i dokładnie posiekać. Do mąki wsypać połowę cukru pudru, dodać 2 żółtka, aromat waniliowy i wyrobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem kryształem. Ciasto rozwałkować, wylepić dno i boki tortownicy, posypać tartą bułką, ułożyć jabłka, posypać orzechami. Do śmietany wsypać pozostały cukier puder, budyń, dodać pozostałe żółtka i wymieszać. Z białek ubić sztywna pianę, połączyć ze śmietana i bardzo delikatnie przemieszać. Zalać jabłka w tortownicy, włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 50 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    szkoda ,ze nie ma zdjęcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !