Sposób przygotowania

Upiec biszkopt - niewysoki (z 3 - 4 jaj-( podam w następnym przepisie)

Wykonanie:


Litr kremówki zagotować z 1/2 szklanki cukru z 4 łyżkami kakao. Po zagotowaniu ostudzić i wstawić do lodówki - najlepiej na noc. Drugiego dnia ubić i dodać żelatynę - 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody. Ubitą masę wyłożyć na biszkopt.Możemy przyozdobić wiśniami z zalewy lub świeżymi truskawkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    irena13

    Jak zwykle składniki sie nie dodały-oto reszta: 1 l kremówki 1/2 szkl. cukru 4 łyżki kakao 3 łyżki żelatyny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nazwa super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nazwa super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !