Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z okonia z masłem i jajkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 4 szklanki
filety z okonia 450g
masło 75g
natka pietruszki 1 łyżeczka
sok z cytryny 1,1/2 łyżeczki
jaja 2 ugotowane i posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z okonia z masłem i jajkami

Podgrzewamy bulion. Wolno gotujemy rybę na małym ogniu w bulionie przez 6 minut. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy pietruszkę i sok z cytryny. Wykładamy rybę na półmisek, polać ją masłem i posypać posiekanymi drobno jajkami. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 09.01.2011 17:57
okoń świetna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak