Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka w serowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
jogurt naturalny 1 łyżka
ser żółty 15 dag
jaja 3 szt
mąka 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kucharek 0,5 łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka w serowej panierce

Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z tartą bułką. Jajka wbić do miseczki, dodać jogurt i przyprawę Kucharek, roztrzepać widelcem. Filety z indyka pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Mięso panierować w mące, jajku i w bułce tartej wymieszanej z serem. Smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 10.03.2012 15:07
super
JUSTYNA61 18.02.2012 18:03
pyszności
JUSTYNA61 18.02.2012 18:03
pyszności
Monika193
Monika193 26.05.2011 10:55
ciekawe danie
Kate131 19.05.2011 07:28
fajne
alaaa 02.02.2011 16:10
bardzo dobre
Margo1 13.01.2011 17:19
pyszności
Margo1 13.01.2011 17:19
pyszności
aginaa 11.01.2011 09:57
mnia mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak